KIZILELMA YOLUNDA GENÇLERE MİLLİ DEĞERLERİ ANLATAN MOBİL SAHAF SAMİ UZAMAZ

Sami Uzamaz, 1995’ten bu yana Tarihi Minibüsüyle Türkiye’nin dört bir yanını gezerek Kızılelma Hedefini gençlere anlatıyor. Gençleri milli ve manevi değerlerle buluşturan Uzamaz, sosyal medyanın gençleri bu değerlerden uzaklaştırdığına dikkat çekiyor.

Kızılelma Yolunda Gençlere Milli Değerleri Anlatan Mobil Sahaf Sami Uzamaz

Kızılelma hedefi uğruna yolları aşındırdığına dikkat çeken Mobil Sahaf Sami Uzamaz, Tarihi Minibüsü ile her gittiği il ve ilçelerde çeşitli okullarda düzenlenen panellerde Kızılelma Hedefini tarihi belgeler ve bilgilerle öğrencilerle paylaşıyor. Ülkemizde birlik, beraberlik ve manevi duygulara halkın çok ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Uzamaz, geleceğin teminatı olan öğrencilerin hedeflerinin olması gerektiğini belirtiyor. Devletini, milletini, bayrağını sevmenin vatandaşlık vazifesi olduğuna dikkat çekiyor. Uzamaz; "Dünyada Türklük felsefesini yaymak Kızılelma'nın ana hedefidir. Hedefi olmayan öğrencilerin başarılı olması düşünülemez. Türk milliyetçiliğinin önemli sembollerinden biri olan Kızılelma imgesi, Türk devletleri için bir hedefi ve amacı simgeler. Ulaşılması gereken bir yeri, fethedilmesi gereken bir beldeyi ifade ettiği gibi, kimi zaman bir devlet kurma idealini, kimi zaman cihan hakimiyeti idealini, kimi zaman da Türk birliği idealini ifade etmiştir. Bu manada gençler aydınlatılmalı, milli ve manevi değerlerin ne kadar kutsal olduğu ve Türk manasını iyi anlamaları sağlanmalıdır. Vatanı, bayrağı, devleti ve milletini sevmek, korumak ve kollamak Kızılelma hedefinin gereğidir. Türk Milleti olarak geleceğin teminatı gençlerimize milli ve manevi değerleri iyi anlatmamız gerekiyor. Ülkü Ocaklarında Kızılelma hedefinin manası üzerinde durmamızın yegâne sebebi budur" dedi.

Türklük felsefesini yaymak Kızılelma'nın ana hedefidir

Türklük felsefesini yaymak Kızılelma'nın ana hedefi olduğuna dikkat çeken Uzamaz, konuşmasına şöyle devam etti: "Kızılelma hedefi, insanlık tarihi kadar eski bir motif olup Batı dünyasında da mevcuttur. Orta Asya’da Oğuz Türkleri için Kızılelma, hangi yöne giderlerse gitsinler hedefleri ve kazandıkları zaferin adı haline gelmiştir. Dünyada Türklük felsefesini yaymak Kızılelma'nın ana hedefidir. Kızılelma, Allah (c.c.)'nin emir ve nehiylerini dünyanın en ücra köşelerine götürme davası olarak da özetlenebilir. Allah (c.c.) bizleri emirlerini ve nehiylerini dünyanın en ücra köşelerine götürmemiz için yaratmıştır. Bizim yaratılış gayemiz bu şekildedir. Bu davaya 'İ'lây-ı Kelimetullah' veya 'İ'lây-ı Nizam' davası denildiği gibi, Kızılelma Davası olarak da söylenebilir. İnsanlar bunu iyi anlamalı. Örneğin insanlar parayı amaç edinmişler, oysa ki para bir araçtır. Yine insanlar maddeyle meşgul, mana ile meşgul değiller. İnsanlar mana ile yeniden barışmalı."

Gençler sosyal medya denilen illete kapılmış durumda

Ülke genelinde gençlerin sosyal medya dünyasına kendilerini kaptırdıklarını belirten Uzamaz, "Gençler sosyal medya dünyasında sayfadan sayfaya girerek bu sanal dünyada kayboluyorlar. Sosyal medya gençlerimizi, insanlarımızı milli ve manevi değerlerimizden uzaklaştırmaktadır. Okuyan gençler anlama kapasitesine de erişir, bu nedenle daha başarılı olurlar. İmtihanlarında sıkıntı yaşamazlar. Okumak devamlılık gerektirir. Okuyan gençler araştırmacı bir ruha sahip olurlar, okulda, işinde ve toplum içinde başarılı olurlar. Sosyal medyaya ayırdıkları zamanı kitap okuyarak değerlendirmeleri gerekir. Çünkü geleceğin teminatı gençlerimiz bilgi açısından çok donanımlı olmak zorundadır. Kendi kuracakları ailelerine huzurlu bir yaşam sunmak için Kızılelma yolunda bu hayatı harcamak gerekir."

ADANA (UHA) - REMZİ YILDIRIM

BELEDİYELER

EKONOMİ