KIBRIS BARIŞ HAREKATI’NI ÇARPITAN 'FAMAGUSTA' DİZİSİ TÜRKİYE’DE YAYINLANMAYACAK

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Kıbrıs Barış Harekatı’nı yanlış yansıtan "Famagusta" dizisinin Türkiye’de Netflix tarafından yayınlanmayacağını duyurdu. Yapım, sadece Yunanistan kataloğunda yer alacak.

Kıbrıs Barış Harekatı’nı Çarpıtan 'Famagusta' Dizisi Türkiye’de Yayınlanmayacak

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Kıbrıs Barış Harekatı'nı yanlış bir şekilde yansıtan ve Rum propagandası yaptığı belirtilen "Famagusta" dizisinin Türkiye’de yayımlanmayacağını açıkladı.

Dijital yayın platformu Netflix, geçtiğimiz günlerde büyük tepki çeken Kıbrıs Rum Kesimi yapımı "Famagusta" dizisini yayınlayacağını duyurmuştu. Dizide, Türk askeri işgalci olarak gösteriliyordu. Gelen tepkiler üzerine RTÜK devreye girerek Netflix ile görüşmeler gerçekleştirdi ve sonuç olarak dizi Türkiye’de ve diğer ülkelerde yayınlanmayacak.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Netflix ile yapılan görüşmeler sonucunda "Famagusta" dizisinin sadece Yunanistan'da Netflix kataloğunda yer alacağını, Türkiye veya başka bir ülkede yayınlanmayacağını duyurdu.

Açıklamada, "Kıbrıs Barış Harekatı, Kıbrıs Türklerinin haklı mücadelesini ve adaya barışı getiren bir harekattır. Bu harekatın çarpıtılarak Türk askerini kötüleyen bir yapımın yayınlanması kabul edilemez. Netflix ile gerekli görüşmeler yapılmış ve söz konusu yapımın Türkiye'de yayınlanmaması konusunda mutabakat sağlanmıştır" ifadelerine yer verildi.

UHA Haber Merkezi - ÖZKAN KARACA

BELEDİYELER

EKONOMİ